Thursday, February 6, 2020

Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente

  • 3oua
  • 1pachet unt moale
  • 300g faina
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • arome preferate
  • sare
  • 500g prune
  • 2linguri zahar brun
  • 1lingurita scortisoara

Mod de preparare

In tava unsa cu unt si presarata cu faina,se adauga amestecul de zahar brun si scortisoara,se aseaza prunele taiate jumatati apoi se lasa deoparte.
Se pregateste o crema spumoasa din unt,un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se adauga cate un ou mixand energic dupa fiecare,aromele,faina cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula apoi se rastoarna aluatul peste prune;se niveleaza suprafata si la cuptor 30-40min.
Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar si se taie.

No comments:

Post a Comment

Prajitura cu prune turnata

Ingrediente 250g margarina rama (sau unt) 250g zahar 250g faina 4 oua 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf de copt un praf de  sare ...